Final Year Architecture Project

SHARPNESS FOOD CENTRE

Background: An individual project based in the industrial port village of Sharpness, Gloucestershire, England. The aim was to create an industrial building (loosely) that enabled public interaction.

Individual Brief: Sharpness Food Centre is a local food hub inspired by the food cycle stages (growth, consumption, and organic waste). The project is designed to reduce food miles, and therefore encourage the people of ‘Sharpness’ to buy and grow food locally. The site includes a cookery school, farmers market, allotments, vegetable garden and an orchard overlooking the canal-side promenade.

One thought on “Final Year Architecture Project

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s